Energierepen kunnen soms hartstikke handig zijn als je nog even door moet en voorlopig niet aan tafel kunt. Helaas zitten de energierepen die je koopt vaak vol suiker. En ook mensen met een notenallergie komen er vaak bekaaid af. Daarom heb ik deze havermoutrepen gemaakt met alleen maar de zoetigheid uit gedroogd fruit. En met zaden voor de verzadiging.

Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal 100 gram gedroogde abrikozen, 100 gram gedroogde cranberry’s en 100 gram dadels (liefst medjoul) fijn in een keukenmachine of met een blender of staafmixer. Fijn hakken met de hand kan ook.

Meng er 200 gram zaden door (mengsel van bijvoorbeeld sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten) en 50 gram fijne havermout. Smelt 50 gram boter en klop 2 eieren los. Meng de boter en de eieren door het zaden-fruitmengsel.

Druk het mengsel in een platte ingevette bakvorm. Maak het mooi glad aan de bovenkant. Bak de koek in 20 minuten gaar. Stort de koek op een plank. Als de koek is afgekoeld kun je deze in repen snijden.

Bewaar de repen in een afgesloten bakje. Wil je een reep meenemen, doe dat in een bakje of wikkel de reep stevig in aluminiumfolie. Dit recept is goed voor ca 20 repen.

Havermout is zo'n  fijn voedzaam en gezond ingredient dat we er bij PuurGezond graag gebruik van maken. Ken je onze granola en havermout receptspecial al met 15 lekkere recepten met havermout of granola voor je ontbijt? Te koop voor €2,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.