Erwtensoep

Vorst, sneeuw en ijs zien we niet veel dit jaar. Maar het is wel de hoogste tijd voor je eigen homemade erwtensoep!

Breng 500 gram spliterwten, 2 liter koud water, 300 g hamlappen en 100 g rookspek aan de kook. Laat dit 30 minuten doorkoken, roer de soep regelmatig door (ook over de bodem om aankoeken te voorkomen) en schep het schuim van de soep.

\Voeg dan 2 gesneden preien, 1 gesneden ui, 1 kleine winterpeen in blokjes en ¼ selderijknol in stukjes toe. Laat de soep nog eens 30 minuten koken en roer regelmatig goed door.

Haal het vlees uit de pan en snij dit fijn. Voeg een rookworst toe in plakjes en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Verdun de soep als hij te dik is. Breng de soep op smaak met peper, zout en verse peterselie.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Erwtensoep smaakt de volgende dag nóg lekkerder en is ook heel goed in te vriezen.
  • Liever vegetarisch? Laat dan het vlees weg, voeg een kruidenbouillontablet toe en serveer met geraspte rookkaas.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.