273

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet bang bent voor een beetje geknoei, dan maak je ze lekker zelf!

Verhit de grill van de oven. Was een stuk of 6 rode, groene of gele paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven onder de grill en laat ze in ongeveer 20 minuten zwart blakeren, terwijl je af en toe even checkt. Doe de paprika’s in een plastic zak en sluit deze zak af. Oefen jezelf dan 20 minuten in geduld, zodat de paprika’s afkoelen en je gemakkelijk het vel van de paprika’s kunt halen. Haal de paprika’s uit de zak en pel het velletje eraf. Dit is een beetje een kliederig werkje, maar het resultaat mag er zijn: heerlijke stukjes gegrilde paprika.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.