Hoe maak je glühwein?

Glühwein: zo winters en zo lekker! Voor iedereen die wat minder alcohol wil gebruiken, hebben we een lekker 0.0 recept op basis van alcoholvrije rode wijn.

Voor 8-10 glaasjes doe je 1 fles alcoholvrije rode wijn in een pan. Breng dit aan de kook. Boen 1 sinaasappel en 1 citroen goed schoon en steek er ongeveer 20 kruidnagels in. Doe de sinaasappel, de citroen, 1 kaneelstokje, 4 steranijs en 1 vanillestokje in de wijn en houd alles samen 30 minuten zachtjes tegen de kook aan, met de deksel op de pan. Gebruik eventueel een vlamverdeler.

Haal met een schuimspaan het fruit en de kruiden uit de wijn en schenk de wijn in hittebestendige glazen. Garneer de glazen eventueel met een schijfje sinaasappel.

Tip:
Ook lekker om met wat gepelde amandelen in het glas te serveren.

Glühwein past perfect bij de winter. Voor meer winterse recepten: check deze download. Het maandmenu bestaat uit 4 x 7 dagen met 3 hoofdmaaltijden en een aantal tussendoortjes per dag. Je kunt de tussendoortjes ook bij de hoofdmaaltijden eten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.