Gnocchi

In de supermarkt liggen ze altijd een beetje verborgen: gnocchi di patate. Misschien wel omdat kant-en-klare voorgekookte gnocchi eigenlijk niet zo lekker zijn. Je moet ze echt een keer zelf maken, om verliefd op deze pastavariant te worden.

Kook 6 middelgrote aardappels in hun schil gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schil ze.

Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Voeg ½ theelepel nootmuskaat toe, zout en peper en roer 1 eidooier door de aardappels.

Schep nu 50-75 gram bloem door de aardappels. Gebruik zoveel bloem dat een samenhangend geheel ontstaat. Verdeel dit in 3 porties en rol van elke portie een lange reep.

Snij de reep in stukjes van ca. 2 cm. Leg de stukjes op een met bloem bestrooid bord. Als je ze niet meteen gebruikt, zet het bord dan afgedekt in de koelkast.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de gnocchi in ongeveer 4 minuten gaar. De gare gnocchi komen boven drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water.

Serveer de gnocchi met gesmolten boter waarin je even wat blaadjes salie mee verhit en een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met een salade of gekookte groente zoals sperziebonen of broccoli. Een stukje vlees past er ook goed bij.  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.