Neem als basis 150 g havervlokken. Meng dit met 150 g gehakte noten (hazelnoten, amandelen, walnoten), 25 g sesamzaad, 25 g lijnzaad en 50 g zonnebloempitten.
Verwarm 2 el kokosolie en los hier 2 el honing in op. Schep dit mengsel samen met 1 el kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Spreid het mengsel uit op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Wel goed in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt.
Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen. Meng er dan eventueel 100 g gedroogd fruit (cranberry's, rozijnen, stukjes abrikozen, dadels, stukjes vijg) door en eventueel een handje kokosvlokken. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke granola.
-
Tips
-
- Deze zelfgemaakte granola is 1 maand houdbaar.
- Hou je van chocolade bij je ontbijt, meng er dan eens 2 eetlepels gehakte rauwe cacao door.
- Ook lekker met vers fruit in plaats van gedroogd fruit. Meng het dan pas vlak voor je het gaat eten.
-