Handig om in huis te hebben: een kant-en-klare currypasta. Zelf maken is leuk en lekker!

Pel 2 uien en 8 teentjes knoflook. Snij deze in stukken. Schil een stuk van 4 cm gember en snij deze in stukjes. Haal het witte hart uit 2 stengels citroengras en snij dit in stukjes. Maak 4 groene pepers schoon en haal de zaadjes eruit als je een minder pittige currypasta wilt hebben. Rasp de schil van 1 limoen. Doe al deze ingrediënten samen met 25 gram verse koriander, ½ theelepel gemalen koriander, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkumapoeder en 1 eetlepel vissaus in een keukenmachine. Pureer alles. Voeg zoveel olie (zonnebloem/arachide) toe tot je een pindakaasachtige massa hebt.

Gebruik je geen vissaus, voeg dan wat zout toe.

Bewaar de currypasta in een brandschoon potje in de koelkast (ca. 2 weken). Of vries het in, in kleine porties. Gebruik enkele eetlepels van de currypasta voor het maken van een curry, bijvoorbeeld met kip, paprika en broccoli.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.