273

Deze Mexicaanse dipsaus maak je het liefst vlak voor gebruik, omdat de avocado snel verkleurt. Het smaakt verrukkelijk bij nachochips, maar ook als vulling in taco’s of burrito’s of op een sandwich. En ja, er zijn wel 13.485 recepten voor guacamole, maar dit recept is snel, "puur" en gewoon erg lekker:

Neem 1 rijpe avocado, schil deze en verwijder de pit. Prak de avocado fijn.

Hak 1 teentje knoflook fijn. Maak een ½ rode peper schoon, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Snij 1 tomaat in ragfijne stukjes.

Meng knoflook, peper, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel verse gehakte koriander door de avocado. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.