Moeilijk is dat niet, het is eigenlijk gewoon een kwestie van geduld. In een paar uur tijd verandert een doodgewoon stuk vlees in een heerlijk mals en kruidig gerecht.

Neem voor 4 personen 750 gram doorregen runderlappen en snij die in blokjes. Pel en snipper 4 uien.

Laat 2 eetlepels boter bruin worden in een braadpan en bak het vlees hierin rondom tot het bruin kleurt.  Voeg de uien en 1 eetlepel honing toe en bak deze 2 minuten meer. Strooi 2 eetlepels bloem over het vlees en schep een keer goed om.

Doe een ½ liter warme bouillon (of ½ liter warm water en een bouillontablet) bij het vlees, samen met 2 eetlepels azijn, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 4 jeneverbessen

Breng de vloeistof aan de kook en laat het vlees op een laag pitje (gebruik eventueel een vlamverdeler) in 2-3 uur gaar worden. Maak het stoofvocht na afloop op smaak met zout en peper en vis de kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen uit de saus. Vind je de saus te dun, bind deze dan bij met wat maïzena.

Dit recept bewijst dat koken zonder pakjes en zakjes niet moeilijk is. Bovendien doe je er veel goeds mee voor je gezondheid. Wil je meer weten over PuurGezond eten zonder pakjes en zakjes,lees dan eens ons boek Eet Meer!  Het leert je hoe je kiest voor echt eten!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.