Hoe maak je een honing-mosterddressing?
Dressing met honing en mosterd

Bij een salade hoort een dressing. Kant-en-klare dressing is misschien een uitkomst, maar het is wel duur en er zitten vaak veel hulpstoffen in. Maak het zelf! In een paar minuten klop je een heerlijke dressing, die je elke dag weer anders kunt laten smaken.  

Doe 100 ml olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing in een schaal en klop het geheel met een garde of vork door elkaar tot de dressing "bindt".

Maak op smaak met peper en eventueel wat zout. Vind je de dressing te zuur, voeg dan nog wat extra honing toe. Deze hoeveelheid is voor 2 keer een salade voor 4 personen.

Tips

  • Lekker op kropsla met walnoten en peer
  • Maak gerust wat meer en bewaar de dressing afgedekt in de koelkast (maximaal 1 week)

Zo'n lekkere dressing maakt het helemaal gemakkelijk om meer groenten te eten. Veel groenten eten is gezond. Want groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen en bevatten nauwelijks calorieen. Groenten eten is daarom een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor € 21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.