Met aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken.

Verwarm de oven op 180°C. Snij 1 kilo stevige aardappelen (zoals Roseval) in partjes of blokjes van ongeveer 3 cm dik. Besprenkel ze met flink wat olijfolie en doe er fijngehakte rozemarijn en knoflook bij.

Zorg dat je alles een beetje mengt zonder de aardappelen kapot te maken. Leg de aardappelen op een bakplaat met daarop een beetje olie. Besprenkel de aardappelen met zout en eventueel nog een beetje olijfolie.

Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten goudbruin. Controleer ze regelmatig en draai ze dan ook om. De aardappeltjes zijn op hun best goudbruin en knapperig, maar gaar en zacht vanbinnen.

Aardappelen passen perfect in een gezond eetpatroon, zeker als je volop varieert en ook regelmatig iets anders op tafel zet in plaats van aardappelen. Wil je op een gezond manier variëren, zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt en ook nog slank eten? Kijk dan eens bij onze maandmenu’s voor inspiratie. We hebben heel veel verschillende maandmenu met verschillende thema’s voor €7,50 per stuk te koop als download in onze webwinkel. Je kunt hier je keuze maken,

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.