Hoe maak je kerstkransjes?

Heb jij de kerstboom al opgetuigd met lichtjes, ballen en een piek? Vergeet de homemade kerstkransjes niet. Maak ze samen met je kinderen (of gewoon alleen) en hang ze met grote strikken in de boom.

Meng 100 gram bloem met 1 theelepel kaneel. Snij 75 gram roomboter in blokjes en kluts 1 ei. Voeg de boter, de helft van het ei, 50 gram (riet)suiker en een snufje zout aan het bloemmengsel toe. Kneed het mengsel goed door elkaar zodat een samenhangende bal ontstaat. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot iets minder dan een centimeter dik. Steek vormpjes uit het deeg met een bakvormpje of glas en maak met je vinger, vingerhoedje of appelboor een gaatje in het midden. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de bovenkant van de koekjes dun met het overgebleven ei. Strooi over de koekjes ongeveer 40 gramamandelschaafsel. Bak de kerstkransjes gaar en goudbruin in ca. 20 minuten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.