Hoe maak je popcorn?

Die eeuwige zak chips! Neem popcorn als knabbelsnack. En maak het lekker zelf. Net gepoft smaakt popcorn namelijk het beste.

Let op, dit is een gevaarlijk werkje dat je niet door kinderen moet laten doen. Neem een pan met deksel, liefst een wat oudere met een dikke bodem. Verhit een beetje olie (olijfolie, maisolie of zonnebloemolie is prima) in de pan en strooi een kleine hoeveelheid (ongeveer 2 eetlepels) gedroogde pofmais in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de mais warm worden. Schud de pan af en toe. Op een gegeven moment hoor je dat de mais begint te poffen. Draai het vuur laag en blijf schudden met de pan terwijl je de deksel goed op de pan houdt.

Als de snelheid van het poffen afneemt en je hoort nog maar om de paar seconden iets, dan is de mais klaar. Leg een vel keukenpapier in een schaal en strooi de popcorn hierop. Bestrooi de popcorn eventueel met zout.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.