De favoriet van veel kinderen: spinazie à la crème. Gek genoeg hadden we die nog niet op onze website staan. Daarom maken we er op verzoek van een van onze lezers ook een PuurGezonde versie van. Dit is trouwens ook een prima basis voor een spinaziesaus voor over de pasta.

Was voor 4 personen 1 kilo spinazie en laat deze goed uitlekken. Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook.

Verhit 2 lepels olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, voeg de knoflook toe en bak deze even zacht mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en verhit op hoog vuur al omscheppend tot de spinazie slinkt. Er komt veel vocht vrij. Zorg dat dat verdampt of giet het even af.

Roer vervolgens 200 gram ricotta door de spinazie en maak op smaak met peper en een beetje zout en eventueel wat nootmuskaat. Serveer als de ricotta gesmolten is.

Tip

  • Met 300 gram gebakken paddenstoelen erdoor is dit een heerlijke pastasaus 

Veel groenten eten is een van de basisprincipes van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.