Hoe maak je tapas?

Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb je maar 20 minuten nodig. De andere hapjes kosten je wat meer tijd, maar dan heb je wel een complete maaltijd voor 4 à 6 personen. Buen provecho!

  1. Wikkel dunne plakjes chorizo om mosselen in het zuur en steek ze vast met een prikker.
  2. Marineer blokjes manchegokaas in olijfolie en rozemarijn.
  3. Bak champignons en gehakte teentjes knoflook in olijfolie. Niet te zuinig met de knoflook! Bestrooi met peper, zout en verse peterselie.
  4. Serveer gerookte amandelen.
  5. Serveer grote stevige olijven.
  6. Maak een salade van Spaanse witte reuzenbonen, bosui, knoflook, olijfolie en platte peterselie.
  7. Maak pittige gehaktballetjes van 250 g half-om-half gehakt, 1 rood pepertje, 2 sneetjes wit brood geweekt in witte wijn, 2 tenen knoflook, zout en peper. Vorm er kleine balletjes van en bak ze rondom bruin in olijfolie. Voeg een blik gepelde tomaten toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.
  8. Bak een tortilla.

Zo'n tapasmaaltijd past grotendeels perfect in een koolhydraatbeperkte voeding. Wil je meer weten over koolhydraatbeperkt eten. We hebben een korte cursus voor je gemaakt met heldere uitleg en een voorbeeld weekmenu. Voor slechts € 7,50 schaf je de cursus aan als download in onze webwinkel. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.