Altijd handig zo’n tortillawrap. Je maakt er een snelle maaltijd of lunch mee. Maar wat schrok ik laatst toen ik eens goed op de verpakking keek. Zo’n wrap zit boordevol ingrediënten die je helemaal niet in zo’n simpel product verwacht: bevochtigingsmiddel, conserveermiddel, zuurteregelaar, dextrose….   Dan maar zelf aan de slag. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Voor 8 tortilla’s neem je 250 gram bloem (eventueel een klein deel volkoren). Meng dat met ½ theelepel zout, een mespunt gemalen komijn, wat vers gemalen zwarte peper en 4 theelepels bakpoeder.

Meng er 2 eetlepels olijfolie en ongeveer 150 ml handwarm water door. Goed kneden tot een egaal, niet plakkerig deeg ontstaat.

Laat het deeg in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol het dun uit. Bak de dunne koeken in een hete koekenpan of op een grillplaat. Ongeveer 1 minuut per kant. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.