Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk.

Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Wij vonden op dit moment frambozensorbetijs heerlijk, zeker nu de frambozen lekker rijp zijn. Maar je kunt ook allerlei andere vruchten nemen, zoals citroen of aardbeien.

Los 100 ml honing op in 150 ml water. Verwam het water in een pannetje op het vuur zodat  het gemakkelijk oplost.

Snij wat dunne stukken van de schil van een halve citroen en voeg dit aan het suikerwater toe. Laat dit 5 minuten trekken. Laat het honingwater afkoelen en verwijder de citroenschil.

Pureer 500 gram frambozen. Meng de frambozenpuree met het honingwater en doe het mengsel over in een platte diepvriesdoos en zet het minimaal 1 uur in de vriezer.

Klop 1 eiwit stijf. Haal het frambozenmengsel uit de vriezer en schep er het stijfgeslagen eiwit door. Doe alles weer over in de diepvriesdoos en laat het geheel in een paar uur bevriezen.

Serveer het sorbetijs in bolletjes met wat vers fruit en een blaadje verse munt.

 

Tip:

Heb je echt lekker zoet fruit dan zou je de honing ook achterwege kunnen laten. Probeer het eens,. Zo krijg je nog minder suiker binnen met dit homemade ijs.

 

Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees onze bestseller "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.