Aardappeltortilla

In mediterrane landen wordt niet zo vaak aardappel gegeten als bij ons. Maar als ze het doen.... try this! Deze heerlijke aardappelkoek smaakt ook koud in blokjes gesneden als meeneemlunch (of bij de borrel)

voor- of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediƫnten

1 rode ui
275 gram vastkokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
20 gram verse peterselie
5 grote eieren

Bereiden

  • Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in dunne plakken van circa 3 mm. Dep de plakjes droog met een schone theedoek.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de ui hierin circa 3 minuten en leg hierop laagjes aardappelplakjes. Zet de warmtebron laag en laat de aardappelen en ui, onder af en toe omschudden, in circa 20 minuten gaar worden.
  • Pel en snipper het teentje knoflook. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren in een kom los. Roer hier de knoflook en peterselie door. Voeg de aardappelen en ui toe en breng op smaak met peper.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Schenk het aardappeleimengsel in de pan, spreid het gelijkmatig uit en zet de warmtebron laag. Bak de tortilla circa 20 tot 30 minuten zonder deksel tot de bovenkant vrijwel droog is en de onderkant lichtbruin is. Schud de pan steeds heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak nog 2 minuten. Snij de tortilla in 4 punten.

Wil je meer mediterrane inspiratie voor je maaltijden? schaf ons Puurgezond slank maandmenu Mediterraan aan. Voor slechts 7,50 ontvang je een download met voor 4 weken dagmenu's met een mediterraan tintje. Koop hier in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.