Kleur op je bord

Als je, op je bord, kiest voor alle kleuren van de regenboog dan profiteer je extra van de gezonde kracht van groenten en fruit.

Elke kleur groente en fruit levert namelijk andere voedingsstoffen, die een bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Zo zit er in roodgekleurde groenten (zoals tomaten en rode paprika) andere vitaminen, mineralen en antioxidanten dan in groene groenten of in oranje soorten. En ook weer anders dan in blauwe of witte groenten en fruit.

Elke kleur heeft dus zijn eigen kracht en daarom is het goed om veel te variëren. Zo krijg je regelmatig van elke gezonde stof iets binnen. Over het algemeen eten we niet zo kleurrijk. We kiezen meestal voor groene groenten en fruit en bijna nooit voor paarsblauw. Zet dus ook regelmatig rode kool, bietjes, aubergine, pruimen en blauwe bessen op het menu!

Wil je lekker bezig zijn met bewegen en gezond eten? Dan is ons boek ‘7 inzichten voor een blijvend goed gewicht’ echt iets voor je. Koop het in de webwinkel!