Lijnzaad platbrood

Op zoek naar een koolhydraatarme vervanging van crackers en brood? Probeer dit lijnzaad-platbrood. Gemakkelijker te maken dan je denkt. En veel heb je er niet voor nodig!

Bereiden: 30 minuten

Ingrediënten

100 gram gebroken lijnzaad
50 gram chiazaad
25 gram sesamzaad
2 eetlepels tomatenpuree

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de zaden, voeg 1 theelepel zout toe en meng er de tomatenpuree en 200 ml water door. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het met de bolle kant van een lepel zo dun mogelijk uit, liefst tot een paar millimeter. Je kunt het mooi recht maken, maar een beetje onregelmatige vorm is ook niet erg, juist leuk!
  • Zet de bakplaat in de hete oven en bak het platbrood in ca 20 minuten droog en iets knapperig. (Het blijft wat zacht en buigzaam, het wordt niet geheel knapperig)
  • Snij het platbrood direct in gelijke stukken of laat het geheel afkoelen en breek het dan in onregelmatige stukken. Bewaar het afgekoelde platbrood in een afgesloten vershouddoos. Je kunt het ongeveer 1 week goed houden.

Lekker om zo te eten maar ook met een plakje kaas, met Hüttenkäse of een groentespread.

Meer weten over gezond koolhydraatarm eten? Hoe je dat op een verantwoorde wijze doet? Wij hebben een digitale cursus koolhydraatbeperkt eten voor je gemaakt, waarin we je alles vertellen over gezond koolhydraatarm eten. Je schaft deze aan in onze webwinkel voor slechts € 7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.