Oosterse lunchsalade

Lunchen met lekker veel groenten is gezond.  En dat dat echt niet altijd komkommer of tomaat hoeft te zijn bewijst deze heerlijke oosterse lunchsalade met taugé en Chinese kool.

lunchgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten

30 gram waterkers
50 gram Chinese kool, in reepjes
1 worteltje, in reepjes gesneden
1 bosui, in ringen
25 gram taugé, even overgoten met kokend water
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel olijfolie of sesamolie
1 eetlepel citroensap

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met peper.
  • Lekker met een gekookt ei in plakjes erop.

Deze lunchsalade is een van de vele recepten uit het PuurGezond Slanke Lentemenu. Een compleet maandmenu met suggesties voor 28 dagen lang ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Volg het en je weet zeker dat je Puur en Gezond eet. Je koopt het lentemenu voor €7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.