Pasta zalm

Asperges en zalm blijft een lekkere combi, helemaal in deze tijd van het jaar. Want juist nu eten we graag deze typische voorjaarsgroente. Eet er lekker veel van, een grote portie groente is gezond. Het levert je veel vitamines, mineralen en vezels en nauwelijks calorieën.

2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

500 gram witte of groene asperges
100 gram volkoren penne (neem een soort met een kooktijd van ongeveer 10 minuten)
1 citroen
75 ml crème fraîche
1 kleine courgette
150 gram gerookte zalm
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Schil de asperges (groene asperges hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de asperge-stukken in 10-12 minuten gaar. Giet af en vang een beetjes van het kookwater op (is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 minuten, kook de asperges en penne dan apart).
  • Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen. Pers de helft van citroen uit. Roer de crème fraîche los met het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp.
  • Rasp de courgette of snij er met een spiraalsnijder slierten van. Snij de zalm in reepjes.
  • Schep de courgette, de room en de zalm door de pasta en asperges. Voeg een scheutje van het kookwater toe om het lekker smeuïg te maken. Maak op smaak met zout en peper.
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Laat de kaas even smelten onder de hete grill.

Wil je meer lekkere suggesties voor PuurGezonde maaltijden? Ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" bevat maar liefst 100 PuurGezonde recepten.Je bestelt het hier

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.