Pistache-salsa

Pimp je gegrilde groenten of je dikke snee vers volkorenbrood met kaas met deze pistache-salsa. De salsa is super makkelijk te maken. Je hebt zelfs maar 3 ingrediënten nodig. Zo geef je je gerechten wel heel eenvoudig iets extra’s.

10 minuten bereidingstijd

Bereiden

  • Pel de pistachenoten. Waarschijnlijk hou je ongeveer 100 gram gepelde noten over.
  • Maal de noten grof in een keukenmachine.
  • Voeg olie toe en maal nog even, zodat een grove pasta ontstaat.
  • Breng eventueel op smaak met zout.
  • Zet deze salsa op tafel bij een barbecue. Lekker als topping op je gegrilde groenten. Roer vlak voor serveren wel even door, zodat de olie weer gemengd wordt met alle gehakte nootjes.

Wist je dat het gezond is om elke dag noten te eten? Niet voor niets hebben noten (en ook zaden) een plekje in ons boek “Eet meer!”. Samen met groenten, fruit en peulvruchten staan ze zelfs op de cover, omdat ze je zoveel goeds te bieden hebben. Wil jij overstappen op een goede PuurGezonde basis? Je vindt het boek in de webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.