lunch- of voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

8 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
1 liter bouillon (eventueel zelfgemaakt)
klein bosje bladselderij

Bereiden

  • Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Pel de knoflook en snipper deze. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn. Doe de uien, knoflook en peper samen met de boter en olijfolie in een soeppan.
  • Verhit de uien ongeveer 30 minuten zachtjes met de deksel op de pan. Roer af en toe goed om. Voeg de bouillon toe en laat de soep nog 10 minuten koken. Hak de bladselderij fijn en roer deze de laatste minuut door de soep. Breng de soep op smaak met peper.

Lekker met  wat geraspte kaas en zelfgemaakte kaasstengels.