Dat is weer eens wat anders dan stamppot met worst. Ook gerookte makreel past heel goed bij een stamppot. Probeer het eens.

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

400 gram gerookte makreelfilet
500 gram aardappelen
400 gram knolselderij
400 gram winterwortel
4 sjalotten
1 rode peper
1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
4 takjes peterselie
2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

  • Haal de makreel uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en knolselderij en snij ze in stukken. Breng de aardappelen samen met de knolselderij met weinig water aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Schrap de winterwortels schoon en snij deze in stukken. Kook de winterwortel de laatste 10 minuten mee met de aardappelen en de knolselderij.
  • Pel ondertussen de sjalotten en snipper deze. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 2 minuten de ui, peper en paprika. De paprika moet beetgaar blijven.
  • Verwijder het vel van de makreel en scheur de makreel in stukjes. Giet de aardappelen en groenten af, stoom even droog en stamp ze grof met een pureestamper. Roer de crème fraîche erdoor en schep het uimengsel erdoor. Goed doorscheppen en even doorwarmen.
  • Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg boven op elke stamppot een takje peterselie en verdeel de makreel erover.

 

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.