Pompoenquiche

Een winterse pompoen past heel goed in een quiche. Vooral de combinatie met geitenkaas en spinazie is heerlijk!

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 gram schoongemaakte pompoen
1 rode ui
1 teen knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
225 gram kwark
225 gram bloem
½ theelepel chilivlokken
4 eieren
4 eetlepels melk
100 gram zachte geitenkaas
100 gram verse spinazie
1 quichevorm van ca 24-26 cm doorsnede

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in blokjes. Pel de ui en knoflook en snij de ui in dunne partjes en de knoflook in stukjes. Meng de ui, knoflook en pompoen met 2 eetlepels olie, komijn en koriander. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie, chilivlokken en een beetje zout.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Klop de eieren los met de melk. Verdeel de kaas in kleine stukjes.
  • Haal de pompoen uit de oven en schep er in een kom direct de spinazie door. De spinazie slinkt. Verdeel het pompoenmengsel over het quichedeeg. Verdeel de kaas erover, schenk het eimengsel erop en bak de quiche in ca 30 minuten in de oven gaar en lichtbruin.

Lekker met een komkommersalade met yoghurtdressing.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,-.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.