Een potje met groene pesto

Van pesto kun je eigenlijk nooit genoeg maken, want er is zoveel mogelijk met restjes!

Heb je pesto gemaakt en een restje over omdat je bijvoorbeeld niet alles voor je pasta met spinazie en pesto nodig had? Wij hebben wel wat tips voor je.

  • Meng 100 gram ricotta met 5 eetlepels pesto en 1-2 eetlepels citroen. Lekker als laatste laagje op de lasagne of op toast
  • Bestrijk een stukje zalm met de pesto en bak de zalm in de oven
  • Verdeel toefjes pesto over je afgebakken pizza
  • Bak een tosti met pesto, plakken mozzarella of geitenkaas en plakken tomaat
  • Meng Griekse yoghurt en pesto tot een dip om bij rauwkostknabbels te serveren
  • Salade caprese: snij tomaten en mozzarella in stukken, verdeel over rucola en sprenkel er pesto (eventueel iets dunner geroerd met wat olijfolie) over. Garneer eventueel met pijnboompitten
  • Voeg een lepel pesto toe aan saus, soep of dressing
  • Roer wat pesto door geklutste eieren en bak een omelet

Zelf pesto maken is niet ingewikkeld en pesto kan je gerechten nét dat beetje extra geven. Dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn, laten we je graag zien in de receptspecial PuurGezond Simpel & Gezond. Voor slechts € 3,50 schaf je de download aan in onze webwinkel. PuurGezond receptspecial Simpel en Gezond