Tahoe als volwaardige vleesvervanger

Heb je al eens tahoe gegeten? Het is 100% plantaardig, eiwitrijk en een goede vervanger van vlees.

Het is 100% plantaardig omdat gedroogde sojabonen de basis zijn. Je kunt het marineren, wokken, bakken en zo verwerken in bijvoorbeeld curry’s, Oosterse gerechten en salades.

Om zo’n mooi zacht wit blok tahoe te krijgen wast en weekt men de bonen. Als de bonen zacht genoeg zijn, maalt men ze tot een brij. Deze brij wordt, samen met toegevoegd water, gekookt. Daarna lekt en knijpt men de brij uit. De voedingsstoffen komen zo zoveel mogelijk in de “sojamelk” terecht die door het koken van de sojabonen ontstaan is. Deze sojamelk verwarmt en en men voegt een zuur toe waardoor de sojamelk stremt. Tijdens dat stremmen ontstaan witte klontjes en wei. De witte klontjes gaan in mallen. Men pers het vocht eruit en uiteindelijk blijft zo tahoe over.

Gaat je blok tahoe niet meteen op in een gerecht? Bewaar het dan, in vers water en in een goed afgesloten bakje, 3 tot 5 dagen in de koelkast.