recept spinaziequiche vega

Met een quiche kun je alle kanten op. Ideaal als avondmaaltijd, in smallere puntjes als buffetgerecht of geniet ervan tijdens een lunch. Een quiche is ideaal om van tevoren te maken en je kunt er eindeloos op variëren. Ga bijvoorbeeld voor vegetarisch en maak deze spinaziequiche eens.

Hoofdgerecht
4 porties

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: ca. 40 minuten 

Ingrediënten voor het deeg
225 gram kwark
3 eetlepels olie
225 gram bloem
1 theelepel zout
paneermeel

Ingrediënten voor de vulling
2 tenen knoflook
1 grote ui
2 eetlepels olie
250 gram champignons
1 bos platte peterselie
800 gram verse spinazie
4 eieren
100 gram kwark
100 gram feta
eventueel sesamzaad

Bereiden 

  • Roer in een grote kom de kwark los met de olie. Zeef er de bloem en het zout doorheen en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van.
  • Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi de bodem met paneermeel en zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
  • Pel en snipper de knoflook en de ui. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakken. Hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak rondom bruin. Voeg de spinazie en peterselie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Als de vulling heel vochtig blijft, kun je het ook uitdrukken in een vergiet. Laat de vulling iets afkoelen.
  • Klop de eieren met de kwark en versgemalen peper en zout los en meng met de spinazie. Verdeel het ei-spinaziemengsel over de deegbodem. Verbrokkel de feta er over en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven bruin en gaar in circa 40 minuten.

Serveer er gegrilde tomaten aan de tak bij of maak een lekkere tomatensalade.
 

Kwark, feta, eieren, sesamzaad… Deze ingrediënten zorgen ervoor dat deze vegetarische maaltijd volwaardig is; het vlees wordt op een prima manier vervangen. En dit recept laat ook nog eens zien, dat vegetarisch eten heel lekker kan zijn! Wil je vaker vegetarisch eten, en ben je benieuwd waar je precies op moet letten? Check dan zeker onze korte cursus Hoe kan ik gezond vegetarisch eten. Die is inclusief een vegetarisch weekmenu. Voor slechts € 9,50 schaf je deze download aan in de PuurGezond webwinkel.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.