azijn van rozenblaadjes

(Bijna) niks zo lekker als de geur van rozen. En de smaak! Wel eens zelf rozenazijn gemaakt? Het staat in het boek “de Smaak van de Roos”.

Voor circa 600 ml rozenazijn heb je nodig: 500 ml natuurazijn, 100 ml droge witte wijn, 75 gram rode of donkerroze geurende rozenblaadjes (<em">Gallica-</em">roos, Portland-roos). Doe de azijn en de wijn in een grote stopfles of glazen pot. Voeg de geurende rozenblaadjes toe, sluit de pot en zet hem drie tot vier dagen op een zonnige en warme plek. Roer af en toe door zodat alle blaadjes in de azijn terechtkomen. Giet de azijn in een kom door een heel fijne zeef of een zeef die is bekleed met een fijne katoenen doek en giet hem in een fles. Bewaar de azijn goed afgesloten op een koele, donkere plek.

Dit recept komen uit “de Smaak van de Roos”.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten van dranken