Zwarte bessensiroop

Limonadesiroop is volop te koop in de supermarkt, maar maak het ook eens zelf! Niet omdat het sneller of goedkoper is, maar vooral omdat het leuk en erg lekker is.

Voor een ruime hoeveelheid siroop heb je ongeveer 1 kgzwarte bessen nodig. Zelf geplukt is natuurlijk helemaal leuk! Verwijder de steeltjes en was de bessen. Doe ze in een pan en voeg ongeveer 10% van het gewicht van de vruchten aan water toe. Zet de pan op het vuur en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Kneus ondertussen de vruchten met een pollepel, zodat er zoveel mogelijk sap vrij komt. Zeef het mengsel met een fijne zeef en druk zo nodig met een lepel het sap eruit. Meet de hoeveelheid sap in een maatbeker. Voeg aan het sap de helft van het aantal milliliters aan suiker in grammen toe. Doe er ook een scheutje citroensap bij. Warm het sap nog even op totdat de suiker is opgelost.

Schenk het hete sap in schone flessen en sluit ze direct af. Laat de flessen afkoelen. Bewaar de fles in de koelkast.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten van dranken