Infused water

Met aardbei, basilicum en citroen. Perfect voor een warme dag!

 

Ingrediënten

1 citroen
10 aardbeien
5 grote basilicumblaadjes, plus extra om te serveren (optioneel)
1,25 l water
ijsblokjes (optioneel)

Bereiding

  • Rasp de schil van de citroen en doe de rasp in een grote kan.
  • Snijd de citroen doormidden, pers de ene helft uit in de kan en snijd de andere helft in dunne plakjes.
  • Voeg die bij de rasp en het sap.
  • Haal de kroontjes van de aardbeien. Halveer de vruchten en voeg ze samen met het basilicum toe aan de kan.
  • Schenk er het koude water bij en laat minstens 2 uur trekken in de koelkast.

Garneer elk glas eventueel met een takje basilicum.

Tip: Vervang het basilicum door Thais basilicum voor een drankje met een Aziatische Twist.

 

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Infused water van Georgina Davies

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten van dranken