Vispakketjes met olijven en tomaat

Altijd verrassend: ingepakt eten

 

Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Voor de tapenade:
250 gram zwarte olijven, ontpit
3 ansjovisjes, uitgelekt en drooggedept
3 eetlepels uitgelekte kappertjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vers citroensap
2 teentjes knoflook, grofgesneden
2 theelepels verse tijm (of 1 theelepel gedroogd)
zwarte peper naar smaak

Voor de vispakketjes:
bakpapier en een beetje plantaardige olie
4 witte visfilets (bijvoorbeeld koolvis, kabeljauw, zeebaars of heilbot) van ongeveer 75 gram
4 eetlepels zelfgemaakte tapenade
handje zwarte olijven
100 gram cherrytomaatjes
sap van 2 citroenen
60 ml witte wijn (niet te zoet), of eventueel 60 ml witte druivensap

Bereiden

  • Doe alle ingrediënten voor de tapenade in een keukenmachine. Mix het geheel totdat het een gelijkmatige maar nog wel grove massa is.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Knip 4 stukken bakpapier van 20x25 cm en smeer deze in met wat olie.
  • Leg op elk stuk bakpapier een visfilet. Schep op elke filet een eetlepel tapenade en een eetlepel wijn of druivensap. Verdeel de olijven en tomaatjes over de pakketjes.
  • Vouw het bakpapier dicht en maak zo stevige pakketjes. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak ze gedurende 10-15 minuten, of iets langer als het dikke visfilets zijn. Je kunt testen of de vis gaar is door een pakketje te openen. Als de vis ondoorzichtig is, is deze gaar.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Op zoek naar inspiratie om vaker vis op het menu te zetten? Dan hebben we een mooie download voor je met de lekkerste visrecepten. In de Receptspecial Vis staan 20 gemakkelijke, lekkere en  gezonde recepten en bovendien lees je waarom vis zo gezond voor je is. Je schaft de download aan voor €3,50 in onze webwinkel. 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten