Havermout dadelcake

Van de combinatie havermout en dadels bak je een heerlijk cake zonder verder toegevoegd suiker

Voor 1 cake
Bereidingstijd 20 minuten plus 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
200 gram dadels (liefst medjoul)
50 ml Griekse yoghurt
50 gram walnoten of amandelen
100 gram havermout
100 gram bloem
1 eetlepel baking soda
1 eetlepel koekkruiden of kaneel
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
1 eetlepel geraspte verse gember

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snij de dadels in stukjes en week de dadels 10 minuten in kokend water. Hak de noten fijn.
  • Meng de noten met de bloem, havermout, baking soa en koekkruiden.
  • Klop ondertussen de boter romig met een mixer. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Laat de dadels uitlekken en pureer deze samen met de yoghurt met behulp van een staafmixer of een keukenmachine
  • Mix de dadelpasta door de boter met eieren. Schep  de droge ingrediënten erdoor en voeg de geraspte gember toe. Schep goed om.
  • Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en doe het cakebeslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

Nog meer havermoutrecepten kun je vinden in onze "Havemout en granola special". Deze is voor € 2,50 te koop in onze winkel.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten