Hollandse ovenschotel

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

600 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
400 gram biologisch rundergehakt
3 uien, in ringen gesneden
1 prei, in ringen gesneden
3 kleine winterpenen, gesneden
1 rode paprika, gesneden
100 ml melk
40 gram roomboter
nootmuskaat
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels paneermeel

Bereiden

  • Kook de geschilde aardappelen in circa 20 min gaar. Bak het gehakt rul in een braadpan (voor het rul bakken van gehakt heb je geen vet in de pan nodig). Voeg de ui en de groenten toe en laat dit circa 10 minuten stoven.
  • Verwarm de oven op 190 ºC. Giet de aardappelen af. Maak de melk warm en voeg samen met roomboter en mosterd toe aan de aardappelen. Pureer en maak de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree met een spatel over het mengsel. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel de rest van boter in vlokjes erover. Bak 20 minuten in de oven.

Lekker met een salade of verse appelmoes.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten