wortelcake

Worteltaart - hipper gezegd carrot cake - is een van onze favorieten. Dat kan ook niet anders want het is een taart met groenten!

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp 200 g winterwortel fijn (een keukenmachine is hier handig voor).

Roer 125 ml zonnebloemolie met 100 g honing (of dadelsiroop of maple sirup) en 2 eidooiers. Voeg 3 eetlepels kokend water toe.

Meng in een andere kom 300 g (spelt)bloem met 1 tl bakpoeder1 tl kaneelpoeder, de wortel en 100 g grof gehakte hazelnoten. Schep de droge bestanddelen door het oliemengsel.

Klop 2 eiwitten stijf en schep ze door het beslag. Voeg eventueel nog een paar lepels water toe als het beslag erg droog lijkt. Doe het beslag over in een ingevette bakvorm (een springvorm of een rechthoekige vorm) en bak de taart in 1 uur gaar.  

 Wil je een vegan carrotcake? Daar hebben we ook een recept van: je vindt het hier

Meer groenten!

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten