Als je intensief en/of lang sport heb je onderweg af en toe iets nodig om je energie aan te vullen. Natuurlijk kun je dan kiezen voor een van de talloze energybars, sportdranken of gels die er kant-en-klaar te koop zijn. Maar waarom zou je, als je normaal kiest voor puur eten, dan opeens wel zo’n geknutseld product nemen?

Dat is precies wat de auteurs van het boek Sportables dachten. Zij hebben daarom een trendy kookboek gemaakt voor wie zijn eigen sportvoeding wil samenstellen zonder allerlei toevoegingen. Echt eenvoudig te maken recepten. Bovendien staat bij elk recept voor welke soort sport het geschikt is, wat de voedingswaarde is en of er allergenen in zijn verwerkt. Alles is gemaakt van ingrediënten die je gewoon in de supermarkt koopt, behalve misschien het eiwitpoeder (whey) dat in een aantal eiwitrijke recepten verwerkt is. Het recept hieronder komt uit het boek. Ik vond het vooral zo leuk dat dit een hartig recept is. De meeste sportrepen zijn altijd zo zoet…

Voor 9 repen kook je 200 gram witte rijst net iets langer dan op de verpakking staat aangegeven. Zo krijg je een lekker kleverige rijst. Laat de rijst na het koken afkoelen. Laat 150 gram linzen uit blik uitlekken en roer ze door de rijst.

Voeg 1 eetlepel sesampasta (tahin), 1,5 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel gedroogde marjoraan, 2 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels limoensap toe. Pers eventueel een stukje gember in een knoflookpers erboven uit, zodat er wat gembersap bij de rijst drupt. Roer alles goed door elkaar en doe het mengsel in een vierkant bakblik.

Druk het mengsel stevig aan en laat het tenminste 5 minuten rusten. Snij het in ongeveer 9 repen. Wikkel elk reep afzonderlijk stevig in een stuk aluminiumfolie.

 

Dit recept is met toestemming overgenomgen uit het boek Sportables: On-the-go recepten voor (top)sporters van Karin Lambrechtse & Eline van der Raad, Loopvis, ISBN 9789492206220.

Vaker peuklvruchten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Recepten voor 1 persoon