Geweckte bietensalade met asgeitenkaas

voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

1½ kg friszure appels: elstar, bijvoorbeeld, geschild en in schijven of parten
2 rode uien, gepeld en in ringen
3-4 schijfjes verse gember, de schil kunt u er gewoon aanlaten
1 theelepel kaneel
snuf nootmuskaat
2 eetlepels mosterdzaad
300 ml frambozenazijn, anders rodewijnazijn
250 gram (riet)suiker
3 kilo voorgekookte bieten, in schijven of parten

Voor een voorgerecht voor 4 personen:
500 gram bietensalade
1 stuk Maure geitenkaasje of een andere lekkere soort, ongeveer 200 gram
150 gram rucola, mesclun, of een mix daarvan

Bereiden

  • Breng in een ruime pan alle ingrediënten, behalve de bietjes aan de kook en kook 5 minuten zachtjes door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Voeg dan de bieten toe. Schep even om totdat de bieten zijn meegewarmd, maar wees voorzichtig om de appels en de bieten niet te breken.
  • Schep de salade dan in 4 schone literpotten of 8 halve liter weckpotten. Weck ze 20 minuten. Laat ze afkoelen en bewaar ze op een donkere plaats tot gebruik.
  • Je kunt deze salade natuurlijk ook maken zonder hem te wecken, laat alle ingrediënten dan wel lekker even intrekken, een ruim uur zou al goed zijn.
  • Serveer een mooie schep salade met wat groene sla en per persoon zo’n 3 plakjes geitenkaas. Overgiet de salade vlak voor het serveren met wat goede olijfolie.

Dit recept komt uit het boek Home made van Yvette van Boven.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met bieten