Hoe maak je broodstengels?

Bij de bakker en supermarkt zijn kaasstengels kant-en-klaar te krijgen. Heerlijk voor bij de borrel of soep. Maar ze zijn wel gemaakt van bladerdeeg, wat vrij vet is. Daarom hier een homemade alternatief met brooddeeg.

Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Doe 16 gram gist in een kom en voeg hier 320 ml lauwwarm water aan toe. Meng 520 gram bloem met een afgestreken theelepel zout in een kom. Voeg vervolgens het water met de gist toe en kneed het geheel goed met behulp van deeghaken.
Laat het deeg afgedekt met een theedoek 1 uur rijzen. Kneed het deeg nog een keer en rol het vervolgens uit. Snij er repen van 2 cm breed uit. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de repen met olijfolie en bestrooi deze met boeren geraspte kaas.
Bak de stengels 15 minuten in de oven. Serveer de stengels met tzatziki, pesto en/of humus om lekker in te dippen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood