Gevulde broodbol met maaltijdsalade

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 12 minuten

Ingrediënten

1 (voorgebakken) meergranen broodbol (350 gram, bijvoorbeeld fougasse of een focaccia)
125 gram kerstomaatjes
1 sjalot
½ komkommer
50 gram pitloze zwarte olijven
100 gram gerookte kipfilet (stukje)
paar takjes verse peterselie
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels blokjes feta

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Brood eventueel afbakken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Tomaatjes wassen en halveren. Sjalot pellen en snipperen. Komkommer wassen en in stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Kipfilet in blokjes snijden. Kap van brood afsnijden en brood iets uithollen.
  • Helft van uitgeplukte brood in blokjes snijden, op bakplaat leggen en in midden van de oven in ongeveer 5 minuten drogen.
  • Peterselie fijnhakken. Dressing kloppen van olie, azijn, peterselie en peper. Tomaten, komkommer, sjalot, olijven, kip en dressing goed door elkaar scheppen. Broodblokjes erdoor scheppen en brood vullen met groente-kipmengsel.
  • Met fetablokjes garneren. Kapje er schuin opzetten.

Dit recept komt uit Koken met de consumentenbond.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood