Hoe maak je scones?

Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met jam en clotted cream. Er zijn tegenwoordig kant-en-klare bakmixen voor scones, maar het is natuurlijk veel leuker om ze helemaal zelf te maken.

Verwarm de oven voor op 165°C. Smelt 80 gram roomboter in een pannetje. Splits 1 ei. Doe in een beslagkom 450 gram zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel vanillesuiker, 1 eetlepel rietsuiker, 75 ml karnemelk, 75 ml melk, de gesmolten boter, 1 ei, het eiwit van het andere ei en als laatst 2½ theelepel bakpoeder. Meng het deeg met een mixer met deeghaken tot een geheel. Kneed vervolgens het deeg nog even met de hand en vorm dan een plak van 3 cm dik. Steek uit het deeg rondjes met een diameter van ongeveer 6 cm. Leg de deegrondjes op een bakplaat en besmeer de bovenkanten met een beetje eigeel. Bak de scones 13 minuten in de oven.

Serveer ze lauwwarm, dan zijn ze het lekkerst. Dit recept is goed voor ongeveer 12 scones.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood