Platbrood bakken in een koekenpan

Wist je dat je gewoon in de koekenpan heerlijk platbrood kunt maken? Probeer het eens. Het is gemakkelijker dan je denkt en zo klaar.

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
 

Ingrediënten voor 4 platbroodjes
200 g (spelt)meel, plus extra om te bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram Griekse yoghurt

Bereiden:

  • Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en mix met de pulseknop tot er een deegbal ontstaat. Heb je geen keukenmachine dan kan dit ook met een vork en je handen. Dat duurt alleen wat langer.
  • Bestuif een schoon werkvlak met meel en stort het deeg erop. Kneed het een paar minuten tot het een samenhangend mengsel is.
  • Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en zet er een bord op. Laat het deeg 10-15 minuten rijzen.
  • Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bestuif je aanrecht en een deegroller met meel en verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Klop het deeg met de handen plat en rol het uit tot een “brood” van ca. 20 cm doorsnee.
  • Bak als de pan heet is elk platbrood 1-2 minuten aan elke kant tot het licht gezwollen is en keer het halverwege met een tang om.

Lekker met een dip, of als begeleider van een curry of een shakshuka.

Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood