Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Buffet recepten
Video: hoe maak je barbecuesaus?
Wist je dat je barbecuesaus ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? En dan weet je zeker dat je een saus hebt zonder allerlei onnodige toevoegingen.
Video: hoe maak je honing-mosterddressing?
Honing, mosterd, olie, azijn en citroensap; meer heb je niet nodig.
Tian van mediterrane groenten
In een klap de hele portie groente voor de hele dag binnen. Dat kan met deze heerlijke mediterrane ovenschotel. Niet alleen lekker, een tian ziet er…
Spinazietaart
Lekker met kwarkdeegbodem en boordevol groente. Dat is PuurGezond!
Vegetarische spinaziequiche
Met een quiche kun je alle kanten op. Ideaal als avondmaaltijd, in smallere puntjes als buffetgerecht of geniet ervan tijdens een lunch. Een quiche is…
Couscoussalade met courgette en rozijnen
Courgette is heerlijk in maaltijdsalades. Combineer het eens met couscous.
Pittige avocadosalade
bijgerecht4 personenbereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je salade caprese?
Alle eenvoud van de Italiaanse keuken komt samen in deze heerlijke salade die je prima ook thuis als voorgerecht of lunch kunt eten.
Hoe maak je een quiche?
Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je…
Quinoasalade met paprika en gegrilde halloumi
Halloumi en paprika, dat is een uitstekende match! Bijvoorbeeld in deze heerlijke salade.
Hoe maak je salsa verde?
In Spanje weten ze wat lekker is. Zoals deze ‘salsa verde’, een gerecht van de Canarische eilanden. Een heerlijke dipsaus, die je maakt met verse…
Couscous met groenten
Dit vega gerecht zit lekker vol vezelrijke groenten én vol smaak. Zet jij het deze week op tafel?
Video: hoe maak je pompoenquiche met spinazie en geitenkaas?
Deze quiche met pompoen, geitenkaas en spinazie is heerlijk en heel erg puur!
Broccoliquiche met tomaat en komijnekaas
Met lekker veel groenten maak je zo'n vega quiche superlekker.
Tarte tatin met zoetzure ui, boerenkool en knoflook
tussen- of lunchgerecht 4 personen
Frisgroene andijviesalade met nectarine
Ken je andijvie alleen in de stamppot? Er is zoveel meer mogelijk. Verwerk andijvie bijvoorbeeld in een frisse salade. Net een andere bite en net een…
Quiche lorraine met knolselderij
Een gezondere variant van de klassieke quiche lorraine. In het oorspronkelijke recept zit geen groente maar alleen spek, kaas en eieren. Wij maken er…
Salade met vijgen en buffelmozzarella
4 personenbereidingstijd: 10 minuten
Salade met mandarijn en brie
4 personen
Hoe maak je aardappeltoefjes?
Pommes Duchesse, of gewoon op zijn Hollands: aardappeltoefjes, liggen diepgevroren klaar in de supermarkt. Maar maak ze ook eens zelf. Super…
Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel
Dit recept is een variant op een klassiek Midden-Oosten gerecht, maar dit keer gemaakt met boekweit, waardoor het glutenvrij is. De bittere smaak van…
Pittig gevulde komkommer
hapje10 stuksbereidingstijd: 5 minuten
Clafoutis met geroosterde kerstomaatjes
Clafoutis ken je misschien vooral zoet. Maar je het kunt ook prima in een hartige versie maken, zoals deze zomerse clafoutis met kerstomaatjes.
Hoe maak je crostini?
Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook…
«
1
2
3
»
back-to-top