recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Homemade recepten
Homemade wintermenu
Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor in de keuken, en wil je gerechten die echt passen bij het seizoen? We hebben een heerlijk slank wintermenu…
Hoe maak je een kerstmenu?
Het grote ”Kerstopwarmen” is begonnen. De supermarkten puilen weer uit van de kant-en-klaar gerechten. Ga liever lekker zelf aan de slag met pure…
Hoe maak je chutney van cranberry's?
Wie kent het niet uit de Indiase keuken: mango chutney. Een heerlijk licht pittig, zoetzuur mengsel dat bij tal van gerechten past. Maar wist je dat…
Hoe maak je pittige groene pepersaus?
Je kent het vast: Tabasco, dat kleine flesje pepersaus in een rode en groene variant. De “groene hot sauce” is heel eenvoudig zelf te maken.
Gezond vegetarisch eten: zo doe je dat
Eet jij ook vegetarisch tijdens deze Nationale Week Zonder Vlees? En bevalt het je wel? Leer van PuurGezond hoe je het op een goede manier doet.
Homemade maaltijden voor 1 persoon
Koken voor 1 persoon, is dat de moeite? Bij PuurGezond vinden we van wel. Alleen al omdat een zelfgekookte maaltijd je zoveel meer levert dan een…
Hoe verwerk je restjes fruit?
Fruit dat te snel rijp geworden is, kun je het beste maar snel ergens in verwerken anders bederft het en is weggooien nog de enige optie. Dat is…
Zo eet je PuurGezond deze zomer
Op zoek naar kookinspiratie voor slanke zomerse dagen? Download voor € 7,50 het PuurGezond Zomer Slank maandmenu.
Hoe maak je kerstkransjes?
Heb jij de kerstboom al opgetuigd met lichtjes, ballen en een piek? Vergeet de homemade kerstkransjes niet. Maak ze samen met je kinderen (of gewoon…
Hoe maak je paneermeel?
De laatste tijd probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Sindsdien hoef ik geen pakjes paneermeel meer te kopen. Ik maak mijn paneermeel…
Hoe maak je vlierbloesemsiroop?
Vlierbloesemsiroop is heerlijk, maar bevat meestal wel veel suiker. Dat kan bijna niet anders, want zonder die hoeveelheid suiker is het niet…
Hoe maak je vlierbessen- bramenjam?
Vlierbessen-bramenjam maak je omdat de smaken elkaar heerlijk aanvullen. En omdat het fruit rond de zelfde tijd (nu dus) te plukken is natuurlijk. Een…
Hoe maak je pasta aan de waslijn?
Er is genoeg prima pasta te koop, in alle soorten en maten. Maar toch… is het leuk het eens zelf te maken. Heb je het al eens gedaan?
Hoe maak je aquafaba?
Aquafaba is een soort abacadabra, toveren in de keuken. Aquafaba is het opgeklopte kooknat van kikkererwten, dat van nature plantaardige eiwitten…
Hoe maak je lemon curd?
Je gebruikt het waarschijnlijk niet vaak: lemon curd. Het is een frisse maar ook romige “fruitvla”, die je in gebak of bij fruit kunt eten. Te koop in…
Hoe maak je kappertjes van Oost-Indische kers
Van de zaadjes van de Oost-Indische kers kun je makkelijk een soort kappertjes maken.
Hoe maak je feta in olie?
Misschien wel het meest beroemde product uit Griekenland: feta! De kaas gemaakt van geiten- en schapenmelk heeft een heerlijk licht scherpe smaak en…
Hoe maak je zelf appelsap?
Nu zijn er appels van nieuwe oogst. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Het je veel appels gekocht of heb je appels uit eigen boomgaard over? Je…
Hoe maak je aardbeiensaus?
De Hollandse zomerkoninkjes zijn al weer volop te koop! Heerlijk zoet smaken ze. Perfect om een lekkere aardbeiensaus van te maken voor over ijs of…
Hoe maak je gluhwein?
Je kent het van de wintersport en de kerstmarkten: gluhwein. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in flessen, maar zelf maken is erg leuk en heel…
Hoe maak je kruidenzout?
Zout kun je met diverse kruiden kopen. Zo'n duur kruidenzout maak je heel gemakkelijk zelf.
Hoe maak je crème fraîche?
Heb je nog slagroom en een beetje karnemelk in de koelkast staan? Maak dan eens zelf crème fraîche. Erg makkelijk en nog lekkerder dan uit een pakje.…
Hoe maak je schuimpjes (meringues)?
Het hele jaar door slecht verkrijgbaar, maar zo vlak voor Pasen duiken ze weer op: meringues. Dit is niets anders dan gebakken eiwitschuim. Super zoet…
Hoe maak je vlierbloesemsiroop met frambozen?
De vlier raakt langzaam uitgebloeid, maar als je nog een struik ziet met mooie schermen dan is het zeker de moeite waard om deze vlierbloesemsiroop…
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
back-to-top