recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Homemade recepten
Hoe maak je rode pesto?
Heerlijk door een beetje pasta of op een broodje! Rode pesto is ontzettend smaakvol, maar een stuk minder bekend dan zijn groene broertje. Dat gaat…
Hoe maak je een dadel-vijgenkoek?
In een kwartiertje heb je deze koek gemaakt, alleen nog even opstijven in de koelkast. Boordevol vezels en alleen de suikers uit het gedroogde fruit.
Hoe maak je bruschetta?
Bruschetta is wel het schoolvoorbeeld van supersimpel en toch heel lekker. Met dit recept als voorgerecht of borrelhapje kan je zomerse avond niet…
Hoe maak je pannenkoeken?
Zin in pannenkoeken? Dan kun je natuurlijk kiezen voor pannenkoekenmeel waar alleen nog maar melk bij hoeft of zelfs voor kant-en-klare pannenkoeken…
Hoe maak je bechamelsaus?
Bechamelsaus, de bekende witte saus voor over groente zoals bloemkool en over lasagne, is heel eenvoudig zelf te maken. Veel heb je er niet voor…
Hoe maak je krokuskoekjes?
Ja hoor, er zijn heus nog armlastige kinderkes die in deze krokusvakantie níet gaan skiën, langlaufen of even naar de winterzon vliegen. Wat dan te…
Hoe maak je vruchtencrumble?
Crumble kan uit een pak, maar bij PuurGezond maken we het liever homemade. Met welke soort fruit je het ook maakt: altijd lekker!
Hoe maak je bloemkoolcouscous?
Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door…
Video: hoe maak je een klassieke hummus?
Hummus kan je heel gemakkelijk zelf maken. Dan weet je zeker dat er niet allerlei toevoegingen in zitten die je eigenlijk niet wilt eten.
Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?
Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg.…
Hoe maak je kikkererwten-knabbels?
Ze zijn op steeds meer plaatsen te koop: pittige kikkererwten-knabbels. Hartstikke leuk en lekker. En helemaal als je ze zelf maakt.
Hoe maak je minestrone?
Als er één soep is waarin je alle restjes kunt verwerken, dan is het wel minestrone. En het is nog een voedzaam soepje ook. Het vult de maag goed.
Hoe maak je maiskoekjes?
Van een blikje mais kan je lekkere maiskoekjes maken. Prima als vleesvervanger bij een warme maaltijd. Ook kinderen zijn er dol op.
Hoe maak je energierepen?
Energierepen kunnen soms hartstikke handig zijn als je nog even door moet en voorlopig niet aan tafel kunt. Helaas zitten de energierepen die je koopt…
Hoe maak je scones?
Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met jam en clotted cream. Er zijn tegenwoordig…
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?
Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie…
Hoe maak je volkorenkruidkoek?
Koek zoet en ongezond? Deze kruidkoek van volkorenmeel met dadels en noten past in een PuurGezond eetpatroon. Lekker bij de koffie of thee.
Hoe maak je Bircher-muesli?
Is havermoutpap je een stap te ver, probeer dan eens Bircher muesli. Een heerlijk PuurGezond ontbijt dat je klaar zet voor je gaat slapen.
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?
Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet…
Hoe maak je vinaigrette?
Natuurlijk kun je de sla versieren met een kant-en-klare dressing uit een fles. Maar er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte vinaigrette.
Hoe maak je balsamicodressing?
Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk door de zelfgemaakte tomatensaus, een stoofschotel…
Hoe maak je havermoutpap?
‘s Ochtends vroeg pap koken? Probeer het! Want een kom warme pure havermoutpap is heerlijk op een frisse ochtend en je bent verzekerd van een…
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
Hoe maak je een gezonde uitsmijter?
Met de gebakken eieren in een uitsmijter is natuurlijk niets mis. Maar een uitsmijter kan veel beter: met groenten erbij!
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
back-to-top