recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Homemade recepten
Hoe maak je brownies?
Eindelijk, zomer! Maak dit toetje als je wordt uitgenodigd voor die straatbarbecue en je buurt zal je voor eeuwig liefhebben.
Hoe maak je perzik icetea?
Icetea, ook dat maken we op de redactie van PuurGezond zelf. Thee zetten van kruiden, in combinatie met fruit, specerijen of zelfs eetbare planten en…
Hoe maak je munt ijsthee?
Met deze zomerse temperaturen gaan dorstlessers als "icetea" er wel in. Gewone ijsthee zit echter boordevol suiker of is gezoet met kunstmatige…
Hoe maak je Tikka Masala?
Het is misschien wel een van de populairste Indiase maaltijden uit een pakje: kip tikka masala. Eigenlijk te gek voor woorden dat dat uit een pakje…
Hoe maak je chai latte?
Wil je echt even ontspannen? Maak voor jezelf een kruidige chai latte. Leuk om zelf te maken en een feest voor je smaakpapillen.
Hoe maak je een gehaktbal?
Er zou een compleet kookboek gevuld kunnen worden met alle recepten van gehaktballen in Nederland. Heel wat oma’s en moeders hadden vroeger immers hun…
Hoe maak je American Pancakes?
Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".
Hoe maak je stamppot snijbonen/witte bonen?
Deze stamppot is een klassieker, die bekend staat onder de naam blote billetjes in het gras. Het is een prachtig vega gerecht want door de bonen heb…
Hoe maak je champignonsoep?
Gebonden champignonsoep uit blik: daarin moet je de champignons meestal met een lantaarntje zoeken! Maak het gewoon zelf. In dit herfstseizoen kun je…
Hoe maak je aardappelgratin?
Heerlijk zo’n goudbruin gebakken aardappelgratin uit de oven. Lekker bij vlees en vis en heel gemakkelijk van te voren te bereiden. Maak het zelf,…
Hoe maak je kip uit de oven?
Superhandig, een hele kip bereiden in de oven. Je hebt er geen omkijken naar. Gebruik een scharrelkip of biologische kip.
Hoe maak je aïoli?
De Spaanse variant op knoflooksaus heet aïoli. “All i oli” is Catalaans voor knoflook en olie. Natuurlijk kun je deze saus in een potje kopen. Maar,…
Hoe maak je rösti?
Een heel lekker Zwitsers aardappelrecept is rösti. In de supermarkt vind je die in kleine rondjes in de diepvries, maar als je het zelf maakt wordt…
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?
Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de…
Hoe maak je kipsaté?
Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.
Hoe maak je een quiche?
Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je…
Hoe maak je coleslaw?
In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het…
Hoe maak je ragout?
Heerlijk bij rijst, lekker bij een boterham of klassiek in een pasteibakje. Het beste smaakt natuurlijk je eigengemaakte ragout. Veel beter dan die…
Hoe maak je tomatensoep?
De soep die de soepen-top-10 aanvoert (de tomatensoep) komt verbazingwekkend vaak uit blik of uit een pakje. Dat is natuurlijk wel heel gemakkelijk,…
Hoe bereid je een hele vis in de oven?
Het ziet er altijd heel spectaculair en culinair uit, een hele vis bereid in de oven. Toch is het echt een fluitje van een cent om zoiets op tafel te…
Koolhydraatarme borrelhapjes
Zin in een hapje maar kies je graag koolhydraatarm? Ook dan kun je lekker variëren (of combineren):
Hoe maak je koolhydraatarme pannenkoeken?
Pannenkoeken kun je op veel manieren bakken en met heel veel verschillende soorten meel als basis. Wil je minder koolhydraten? Kies dan voor…
Hoe maak je zuurkoolschotel?
Lang voor er groente in pot en blik te koop waren, at men - als er geen verse groenten waren- volop zuurkool. Zuurkool is namelijk niets anders dan…
Video: hoe maak je mosterdsoep?
Is mosterdsoep zo’n soep die je alleen in een restaurant eet of waarvoor je een blikje opentrekt?
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
back-to-top