Kaascrackers

Flinterdunne crackers van alleen kaas maak je heel gemakkelijk zelf. Deze koolhydraatarme crackers smaken heerlijk bij een kop soep of een salade.

Ingrediënten
100 gram oude komijnekaas

Bereiden

  • Rasp de kaas op een fijne rasp. Verhit een pan met een antiaanbaklaag.
  • Je werkt vanaf nu heel snel. Strooi een beetje van de kaas (ongeveer 1/10 deel) in de pan in de vorm van een rondje met ca 6-8 cm doorsnede. Zorg er hierbij voor dat de kaas aansluit en let op dat je geen dikke laag strooit. Ligt de kaas ergens dikker verdeel de kaas dan met een spatel voorzichtig over de cracker.
  • Schraap met de spatel de losse flintertjes kaas richting het koekje dat ontstaat. Verhit enkele seconden.
  • Aan de randen zie je de kaas knapperig worden. Ga er voorzichtig onder met een spatel en pak met je vingertoppen (pas op heet!) het kaascrackertje uit de pan en draai om. Bak nog enkele seconden en haal de cracker uit de pan.
  • Laat op bakpapier afkoelen. Herhaal met de rest van de kaas.

Tip

  • Gebruik altijd oude kaas die je zelf raspt, dat geeft het beste resultaat
  • Ook lekker met Friese nagelkaas
  • Probeer eens met Parmezaanse kaas gemengd sesamzaadjes

Wil je meer weten over op een gezonde manier koolhydraatarm eten? Wij hebben een handig downloadbaar combipakket voor je met een korte cursus Koolhydraatarm eten en een document met koolhydraatarme recepten voor meer variatie. Te koop in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kaas