Involtini di Melanzane (auberginerolletjes)

Als je een voorgerecht zoals dit serveert met veel groenten , dan weet je zeker dat de maaltijd veel groenten bevat. En daar draait het om bij gezond eten: heel veel groenten!

voorgerecht
6 personen

Ingrediënten

3 stevige jonge aubergines
enkele lepelsolijfolie
2 grote verse bollen mozzarella
20 ansjovisfilets in olie, uitgelekt
handvol basilicumblaadjes
versgemalen zwarte peper
grillpan of grillplaat

Bereiden

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 5 mm dik. Je zou er in totaal ongeveer 20 moeten kunnen maken.
  • Verhit de grillpan. bestrijk de aubergineplakken met wat olie en grill ze in enkele minuten gaar en bruin, laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Halveer de mozzarellabollen en snijd de helften elk in 5 gelijke plakken.
  • Beleg elke aubergineplak met een ansjovisfiletje, een plakje mozzarella en een basilicumblaadje. Breng op smaak met versgemalen peper. Rol de aubergineplakken strak op en zet ze vast met cocktailprikkers. Leg de involtini in een ovenschaal en zet die 10 minuten in de oven, tot de mozzarella begint te smelten.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Koolhydraatarme recepten