Witte schaal met oranje cake, daarachter oranje worteles

Groente in je ontbijt of je toetje? Wortel is door zijn zoete smaak daarvoor zeer geschikt. Dus maak deze carrot cake crumble en geniet gezond.

Ontbijtgerecht of nagerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten
300 gram wortel
1 appel
½ theelepel kaneel
3 medjouldadels
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
4 eetlepels geraspte kokos
4 eetlepels volkorenmeel

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de wortel in sliertjes. Haal het klokhuis uit de appel en snij de appel in klein stukjes.
  • Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes. Meng de wortel, appel en dadel met de kaneel.
  • Smelt de kokosolie en meng deze met de honing, volkorenmeel en kokos.
  • Verdeel het kokosmengsel over het fruit. Bak de crumble 20 minuten in de oven.

Lekker met een schep kwark of Griekse yoghurt.

Wil je meer gezonde inspiratie voor je ontbijt? Schaf onze download aan met havermout en granolarecepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten