Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 ansjovisfiletjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
250 gram snoeptomaten
3 eetlepels walnoten, fijngehakt
2 eetlepels Parmezaanse kaas (vers), geraspt
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ansjovis tot deze is opgelost. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur.
- Meng dit mengsel goed met de snoeptomaten, de walnoten en voeg peper naar smaak toe. Doe dit in een ovenschaal en pof de snoeptomaten 9 minuten in de oven.
- Bestrooi de snoeptomaten met geraspte Parmezaanse kaas en laat dit nog 1 minuten in de oven smelten. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de bieslook.
Lekker met vis, kip, lam, kalf of varkensvlees.